Stillingsannonse:

Bane NOR søker HR-analytiker

Søknadsfrist: 27. februar

Om stillingen

Arbeidsgiver:  Bane NOR SF
Stillingstittel:  HR-analytiker
Søknadsfrist: 27.02.2024
Ansettelsesform: Fast
Sted: Oslo

Kontaktperson:  Knut Erik Storsand
Telefon:  90 19 79 97

Er du glad i å fange virkeligheten? #Rose diagrammet eller ANOVA?

Om oss

Her er noe vi lurer på: Var Rose diagrammet til Florence Nightingale eller Ronald Fishers ANOVA det viktigste fremskrittet for datadreven beslutningsstøtte? 

Spent på å høre hva du tenker! Vi har i det minste kommet dit at vi tenker at all organisatorisk og prosessuell rigg som ligger til grunn for et datapunkt,
all påfølgende datavask, og all faglig solid analyse samt flikking i Power BI eller ppt må bety noe. Det må ha verdi og brukes om det skal være verdt det. Så vi prøver å tilføre verdi. Sammen. Og vi tenker at den eneste måten å komme dit vi vil på er sammen. Det håper vi er viktig for deg også!

Det er 2 andre flotte medarbeidere som jobber med det samme som det vi håper du er interessert i. Vi jobber alle i Oslo. Hvis vi inkluderer leder er det vi kan i dag omtrent som følger: Litt om HR, relasjonsdatabaser, statistikk og historiefortelling.
Hvis du tenker at du kan litt om 3 av områdene håper vi at du blir interessert i å søke. 

Hvor på stigen vi er? 

Vi er vel B-laget? Tidvis så er vi brilliante, men har ikke enda fått en robust nok leveranse til å levere jevn varig verdi. En annen måte å si det samme på er at vi er i ferd med å levere jevn prediksjon basert på en BI-løsning, men vi er ikke der i dag. Det preskriptive ligger et stykke unna. Hverdagen fylles mest med rapportering og analyse av av historiske data. Men vi har tro på fremtiden! Det er fordi:

a) Vi blir satset på i HR.
b) HR har bygget den organisatoriske og tekniske infrastrukturen som er nødvendig for å kunne levere i fremtiden.
c) Bane NOR satser også på dette fagfeltet.
d) Bane NOR har over tid bygget en organisatorisk og teknisk infrastruktur som faktisk gjør analyse mulig.

Hva er de viktigste delene av teknologiverktøykassen vår?

• SAP SuccessFactors
• Azure Data Lake
• Power BI og Excel (selvfølgelig😊)
• samt Powerpoint (Man må jo kunne fortelle)😊

Om du og vi finner ut at vi bør møtes til et intervju vil vi ønske å se deg formidle en analyse du selv har laget. Vi vil også være interessert i å forstå hva du kan om datamodeller i HR, normaliseringsteori, SQL, variansanalyse, regresjon og enklere ting som vlookup og Analysis ToolPack.

Har du lyst til å fange virkeligheten for HR og gi den retning sammen med oss?
Da vil vi gjerne høre fra deg! 

Litt mer om stillingen og dine arbeidsoppgaver

Du vil få ansvar for at kunnskap basert på data er tilgjengelig på en forståelig måte for både tekniske og ikke-tekniske stakeholders. Du vil også jobbe med å iverksette og etterleve interne og eksterne krav til sikkerhet, data governance og analysestandarder med et spesielt fokus på personvernregler.

Andre spennende oppgaver som venter deg:

 • utvikle og implementere beste praksis for dataanalyse og rapportering
 • bygge analyseleveranser som effektivt lar seg vedlikeholde over tid
 • samarbeide med HR-avdelingen for å forstå datakrav og oversette dem til meningsfulle rapporter, dashbord og visualiseringer ved hjelp av Power BI
 • levere dyptgående dataanalyser og avdekke forretningsinnsikter 
 • bidra til utvikling og vedlikeholde av HR datamodeller, med fokus på effektiv datastyring og overholdelse av personvernregler
 • bidra til økt datakvalitet, blant annet ved å gjennomføre regelmessige revisjoner av HR-data for å identifisere og løse kvalitetsproblemer med dataene
 • samarbeide tett med IKT, virksomhetsstyring og andre relevante avdelinger for å sikre optimal dataforvaltning og -analyse
 • peke på forbedringsområder for datainnhenting og analyse
 • delta i og på høyre nivåer lede prosjekter innenfor fagområdet

Litt mer om hvem vi ser for oss

Du har minimum oppnådd en bachelor. HR er flott som utgangspunkt, men vi må se innslag i utdannelsen og erfaring av statistikk, informasjonsforvaltning, datavitenskap eller lignende fagdisiplin som vektlegger analytisk og statistisk forståelse koblet med databaseforståelse. Ellers håper vi du har kunnskap og forståelse av prinsippene for databaser, master data management og beste praksis for datagovernanc, og er dyktig i bruk av Power BI eller lignende datavisualiseringsverktøy for å lage overbevisende og forståelige rapporter og dashbord.

Andre konkrete ferdigheter vi vil se etter:

1: Programmeringserfaring: F.eks: SQL.
2: Relasjonsdatabaser: Forståelse for oppbygging av relasjonsdatabaser: Normaliseringsteori er relevant. 
3: Statistisk kunnskap: F.eks: ANOVA - Lineær regresjon
4: Excel: F.eks: V.lookup, pivot, analysis toolpack
5: Power point

Personlige egenskaper vi tror du har

 Vi tror du aktivt søker mot ny kunnskap og evner fokusere over tid. Vi tre du skal jobbe mest med samarbeider tett, og er gode på kunnskapsdeling på tvers.
Det håper vi du er også.Vi ønsker også at du har sterke kommunikasjonsevner med evnen til å presentere datadrevene innsikter for ikke-tekniske interessenter

Dette kan vi tilby deg

Du vil bli en del av et stort fagmiljø med dyktige folk som brenner for det de jobber med og som liker å dele kunnskap. Du vil få en viktig og ansvarsfull rolle med interessante og samfunnsnyttige arbeidsoppgaver. I Bane NOR setter faglig utvikling høyt. Det er gode utviklingsmuligheter gjennom interne kurs og andre kompetansehevende tiltak. Vi har en hybrid arbeidsplass med takhøyde. 
Du vil bli inkludert i et sosialt miljø med bl.a. bedriftsidrettslag, sosiale og faglige arrangementer.

Blant ansattgodene finner du svært gode pensjons- og forsikringsordninger,
og selvsagt personalbillett med Go Ahead, SJ Nord og VY sine tog. Vi har også:

 • Moderne og sentrale lokaler i Oslo, treningsfasiliteter og innendørs sykkelparkering i bygget
 • Flott personalrestaurant og du får selvfølgelig betalt lunsjpause 
 • Mulighet til å jobbe noe hjemmefra 
 • Permisjonsordninger som møter ditt behov
 • God seniorpolitikk

Vi er også opptatt av balansen mellom jobb og det private - for vi tror at du fungerer bedre på jobb om du fungerer godt privat. Du vil få en trygg arbeidsgiver som satser på det grønne skiftet som har fokus på en mer miljøvennlig fremtid. 

Kjekt å vite

 • Vi vil at du skal føle deg trygg på valget når du takker ja til å jobbe hos oss.
  Hvis du før du søker vil vite mer om hvordan det faktisk er å jobbe her så kan du sende leder under en mail så setter han deg i kontakt med en som er systemrådgiver i dag. Det betyr at du får ringe enten Kristian eller Sören,
  og stille de spørsmålene du måtte ønske for å finne ut om vi er en god match.
 • Ser du noe du ikke kan? Ta det helt med ro – vi skal sikre at du får en god opplæring! Vi oppfordrer deg til å søke stillingen om den er interessant,
  og om du har lyst til å lære noe nytt.
 • Det skal være enkelt å søke jobb i Bane NOR. Du trenger ikke å skrive et søknadsbrev - en godt utfylt CV og dine svar på noen få spørsmål i søknadsprosessen, er det vi ønsker fra deg.
 • Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss kollegaer med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. 
 • Det er viktig for oss at våre medarbeidere identifiserer seg med våre verdier som er åpen, respektfull, engasjert og nytenkende. Hva betyr disse verdiene for deg?
 • Bane NOR samarbeider med Semac som er en ekstern leverandør om bakgrunnssjekk av aktuelle kandidater. Bakgrunnssjekken utføres etter samtykke fra deg som søker og innebærer at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Kontaktinformasjon

Knut Erik Storsand
Leder HR-teknologi
Mobil: +47 90197997
E-post: Knut.Erik.Storsand@banenor.no

Om arbeidsgiveren

Bane NOR har ansvaret for jernbaneinfrastrukturen i Norge. Vi realiserer samfunnets ønske om jernbanevekst og bidrar til et bærekraftig samfunn. Vi er et statsforetak med hovedkontor i Oslo og nesten 5000 ansatte i hele landet. I Bane NOR jobber vi for å forbedre og modernisere jernbanen, så flere kan reise effektivt og trygt med tog. Søk jobb hos oss og bli med på den viktige og historiske satsningen.

Powered by Labrador CMS